ΕΣΠΑ Θεσσαλίας - Μονάδες σε Λάρισα & Τρίκαλα

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης & η Κινητή Μονάδα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα

Συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 203.136,00 €.

Η ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας της απεξάρτησης από ψυχότροπες ουσίες συνδέεται όχι μόνο με την αποχή από τη χρήση ουσιών, αλλά και με μια πλήρως λειτουργική επανένταξη του πρώην χρήστη, αίροντας όλα εκείνα τα εμπόδια που οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό και την παραβατικότητα.

Το ΚΕΘΕΑ θεωρεί την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση βασικό πυλώνα της διαδικασίας απεξάρτησης και κομβικό σημείο για τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και την πρόληψη της υποτροπής. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας οι δράσεις εντάσσονται στο τρίπτυχο επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία – επαγγελματική προκατάρτιση – υποστήριξη.

Αναλυτικά οι δράσεις που αναπτύσσονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας, είναι:

- Μαθήματα πληροφορικής σε οργανωμένη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
- Μαθήματα Αγγλικής γλώσσας σε οργανωμένη αίθουσα διδασκαλίας.
- Επαγγελματική προκατάρτιση στην ξυλουργική τέχνη σε οργανωμένο εργαστήριο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.
- Ομαδική και ατομική συμβουλευτική .
- Νομική υποστήριξη, που περιλαμβάνει ενημέρωση και συμβουλευτική σε εκκρεμείς νομικές υποθέσεις και ενημέρωση για τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος περί ναρκωτικών.

Οι δράσεις αυτές αφορούν σε άτομα πρώην εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες που βρίσκονται στις Μονάδες του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ή που θα ενταχθούν σε αυτές τη διετία 2021-2022.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.


Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας με Έδρα τη Λάρισα

Συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη: 217.120€

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση-κατάχρηση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τις οικογένειές τους και διαμένουν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες απεξάρτησης.

Η Μονάδα προσφέρει υπηρεσίες:

  • Συμβουλευτικής και κινητοποίησης
  • Ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης
  • Βραχείας παρέμβασης
  • Παραπομπές σε εξειδικευμένες Υπηρεσίες, όπως Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτικές Κοινότητες, Προγράμματα Υποκατάστασης, κ.λπ.

Δραστηριοποιείται μέσα από:

  • Παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε περιοχές εκτός αστικού ιστού (ομιλίες, εκδηλώσεις, ενημερωτικά περίπτερα).
  • Δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κ.ά.
  • Παρεμβάσεις συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων (προσέγγιση, δουλειά στο δρόμο).
  • Συνεργασίες με Δομές Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, όπως Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες, κ.α.) για την παραπομπή των εξαρτημένων ατόμων.
  • Συνεργασίες με Υπηρεσίες όπως Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστικές Αρχές, Καταστήματα Κράτησης, κ.ά., για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

home_employment_pic251
Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας

Διεύθυνση: 2ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, Λάρισα
Τηλ.: 2410 251853

Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 10, Τρίκαλα
Τηλ.: 24310 29921

home_employment_pic251
Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας

Διεύθυνση: Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα
Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936
kmlarissa@kethea-exodos.gr

Καλέστε με
+
Καλέστε με