ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΟΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Οι Ανοιχτές Δομές Υποστήριξης προσφέρουν τη δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες ατόμων με διαφορετικό βαθμό εμπλοκής στη χρήση ουσιών.


Πρόκειται για Δομές ήπιας παρέμβασης που απευθύνονται σε ενήλικους περιστασιακούς χρήστες ή γενικότερα ενήλικα άτομα που κάνουν κατάχρηση ουσιών, αλλά διατηρούν έναν λειτουργικό τρόπο ζωής και αναζητούν θεραπευτική στήριξη που μπορεί να συμβαδίσει με την καθημερινότητά τους.

Οι Δομές αυτές, έχουν μικρότερη διάρκεια και συχνότητα από τα προγράμματα στα οποία η ψυχική απεξάρτηση συντελείται σε Θεραπευτική Κοινότητα, και την ευελιξία ανταπόκρισης στον τρόπο ζωής των συμμετεχόντων.

Η Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει δημιουργηθεί για να παρέχει ευέλικτη και ολοκληρωμένη βοήθεια σε ανθρώπους, οι οποίοι εξαιτίας της χρήσης ουσιών αντιμετωπίζουν προβλήματα σε διάφορους τομείς της ζωής τους και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Γνωρίζοντας πως η χρήση και η εξάρτηση αφορούν ολόκληρο το οικογενειακό σύστημα και όχι μόνο το χρήστη, η Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης παρέχει βοήθεια και στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των εξαρτημένων ατόμων.


Στόχοι της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης είναι:

  • Η σωματική αποτοξίνωση και η πλήρης αποχή από τη χρήση ουσιών.
  • Η αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και η ψυχική απεξάρτηση.
  • Η εγκατάλειψη της παραβατικής συμπεριφοράς.
  • Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και στρατηγικών αντιμετώπισης προβλημάτων.
  • Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η εκπαίδευση και κατάρτιση.

 

  • Η υποστήριξη για την επίλυση νομικών εκκρεμοτήτων.
  • Η βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων.

Η Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα εξατομικευμένου προγράμματος (διαμόρφωση της συχνότητας και της διάρκειας συμμετοχής με βάση τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές δραστηριότητες των συμμετεχόντων).


Χρειάζεσαι βοήθεια ;

home_employment_pic251
Διεύθυνση:Πηνειού 10 (4ος Όροφος), 41222, Λάρισα
Τηλ.: 2410 253134
adomi@kethea-exodos.gr
Καλέστε με
+
Καλέστε με