ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Η κατάχρηση και η εξάρτηση επηρεάζουν αρνητικά πολλές πτυχές της ζωής του ατόμου, όπως η εκπαιδευτική πορεία και η επαγγελματική εξέλιξη. Με εξειδικευμένες υπηρεσίες το ΚΕΘΕΑ υποστηρίζει τα μέλη του σε αυτούς τους τομείς, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής παρέμβασης που έχει στόχο την κοινωνική ένταξη.


Η εμπλοκή με τη χρήση, ιδίως όταν είναι μακροχρόνια, συνδέεται συχνά με χαμηλό επίπεδο τυπικής εκπαίδευσης, περιορισμένη εργασιακή πείρα, έλλειψη δεξιοτήτων απαραίτητων για την αναζήτηση, εύρεση και διατήρηση της εργασίας, απουσία δικτύων και πηγών πληροφόρησης για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Βασικός σκοπός του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι η άρση του εκπαιδευτικού και κατ’ επέκταση του κοινωνικού αποκλεισμού των θεραπευόμενων.

Στον πυρήνα της λειτουργίας του βρίσκεται το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα και δράσεις, σε συνεργασία με δημόσιους Φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την εκπαιδευτική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Το ΚΕΘΕΑ προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλα τα στάδια θεραπείας, με στόχους:

 • Την επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία και την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ελλείψεων.
 • Την αναβάθμιση των τυπικών προσόντων.
 • Τη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
 • Την καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και νέων ενδιαφερόντων.
 • Τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
 • Την επαγγελματική κατάρτιση.
 • Τη δικτύωση με επιχειρήσεις, εργοδότες, κοινωνικούς φορείς και συλλόγους για την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρέχει:

 • Σχολικά μαθήματα στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων (Γυμνάσιο, Λύκειο, προετοιμασία για εισαγωγή σε Σχολές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ).
 • Υποστήριξη Φοιτητών (Συμβουλευτική, Φροντιστηριακά μαθήματα, Υποτροφίες).
 • Σεμινάρια επιμόρφωσης (Εκμάθηση Η/Υ και ξένης γλώσσας).
 • Αθλητικές δραστηριότητες (Ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου).
 • Εικαστικό Εργαστήρι.
 • Τμήματα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας εντός και εκτός του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (πρώην χρήστες ουσιών και πρόσφυγες).

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣΗ βιβλιοθήκη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ λειτουργεί στο χώρο του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων από το 2005.

Για την δημιουργία της κινητοποιήθηκαν σημαντικοί άνθρωποι, φορείς και συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Στην κινητοποίηση μας αυτή βρήκαμε αρωγούς ανθρώπους του πνεύματος, των τεχνών, των γραμμάτων, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης που πιστεύουν στη δύναμη του βιβλίου να καλλιεργεί, να ευαισθητοποιεί, να κοινωνικοποιεί, να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη.

Η βιβλιοθήκη κατέχει χιλιάδες τίτλους βιβλίων και ανανεώνεται συνεχώς. Διαθέτει μεγάλη συλλογή στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία, στην εκπαίδευση ενηλίκων, στις κοινωνικές επιστήμες και στην ιστορία.

Φιλοδοξία ήταν και παραμένει η βιβλιοθήκη να αποτελεί σημείο αναφοράς και πρόσβασης στη γνώση για κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας.

Για δανεισμό ή προσφορά βιβλίων επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2410 251852, 2410 251853, 2410 251839 ή στο educ@kethea-exodos.gr


Μνήμης Ναός

Το παρεκκλήσι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣΠρόκειται για ένα παρεκκλήσι μέσα στο χώρο του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων.

Το παρεκκλήσι προϋπήρχε στις παλιές εγκαταστάσεις της Παιδόπολης και ανακαινίστηκε – με έντονο το εικαστικό στοιχείο – ως μέρος της ολικής ανακατασκευής του παλιού σχολείου και της μετατροπής του σε σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η διατήρηση του θρησκευτικού στοιχείου υποδηλώνει την επιθυμία σύνδεσης με το παρελθόν αλλά και την πόλη της Λάρισας και τον πολιτισμό της.

Ο ίδιος χώρος μπορεί να λειτουργεί με ποικίλους τρόπους. Είναι μια αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων που χρησιμοποιείται και ως χώρος εκδηλώσεων αλλά και ως χώρος θρησκευτικής λατρείας.

Το εγχείρημα της ενσωμάτωσης ασύμβατων λειτουργιών και «παράδοξων» υλικών στη διαμόρφωση του χώρου δεν ήταν εύκολο. Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του Λαρισαίου ζωγράφου Χρήστου Παπανικολάου που κατέθεσε εικαστικά το όραμά του για ένα πολυχώρο που θα δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με την τέχνη, να βιώνουν την αισθητική απόλαυση και να μαθαίνουν στην καθημερινότητά τους.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε την άποψη της κριτικού τέχνης Αθηνά Σχινά


home_employment_pic251
Διεύθυνση: 2ο Χλμ. Λάρισας - Κοζάνης, 41500, Λάρισα
Τηλ.: 2410 251852 & 2410 251853
Fax: 2410 251148
educ@kethea-exodos.gr
Καλέστε με
+
Καλέστε με