ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Θεραπευτική κοινότητα από το 1989

Το KEΘEA ΕΞΟΔΟΣ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Λειτουργεί από το 1989 στη Λάρισα και απευθύνεται σε χρήστες νόμιμων και παράνομων ουσιών (αλκοόλ και ναρκωτικά), καθώς και σε άτομα που ασχολούνται παθολογικά με τα τυχερά παιχνίδια.


Χώροι πρώτης επαφής με το πρόγραμμα είναι τα Συμβουλευτικά Κέντρα στη Λάρισα και στα Τρίκαλα. Ανάλογα με τις ανάγκες, τα χαρακτηριστικά και την ένταση των προβλημάτων των ενδιαφερομένων υπάρχει δυνατότητα ένταξής τους είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα ΕΞΟΔΟΣ, είτε στην Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης Χρηστών, είτε στη Δομή Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τα Τυχερά Παιχνίδια.

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΕΞΟΔΟΣ, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Λάρισας, προσφέρει εντατική θεραπεία διαμονής και πολύπλευρη υποστήριξη για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που συνδέονται με την εξάρτηση, με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο τρόπο ζωής, μακριά από ουσίες. Η Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης στη Λάρισα αφορά είτε περιστασιακούς χρήστες, είτε ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση ουσιών, αλλά διατηρούν σε γενικές γραμμές έναν λειτουργικό τρόπο ζωής και αναζητούν υποστήριξη λιγότερο εντατικής μορφής που θα συμβαδίζει με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Στη Λάρισα λειτουργούν επίσης το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης, το οποίο υποδέχεται όσους ολοκληρώνουν τη Θεραπευτική Κοινότητα, υποστηρίζοντας την ισότιμη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, καθώς και το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης.

Για τις λεγόμενες «νόμιμες εξαρτήσεις», το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει δημιουργήσει πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης στη Λάρισα, το οποίο απευθύνεται τόσο στους ίδιους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όσο και στους οικείους τους.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης με προγράμματα συμβουλευτικής για κρατούμενους χρήστες στα Καταστήματα Κράτησης Λάρισας και Τρικάλων.

Για να ανταποκριθεί στις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών του, το KEΘEA ΕΞΟΔΟΣ δημιούργησε το 2000 Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων. Το σχολείο απευθύνεται σε μέλη όλων των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στην Κεντρική Ελλάδα. Στεγάζεται σε ανακαινισμένο αυτόνομο κτίριο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας. Οι μαθητές του σχολείου έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να αναβαθμίσουν τους τίτλους σπουδών τους.

Το KEΘEA ΕΞΟΔΟΣ δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο της ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης, υλοποιώντας δράσεις σε σχολικές μονάδες και διοργανώνοντας ενημερωτικά σεμινάρια για επαγγελματίες.

Επίσης, συμμετέχει σε πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή.

Καλέστε με
+
Καλέστε με